Kirurgija i dječja kirurgija

Kirurgija (bilo da je dječja ili za odrasle) koristi ručne ili instrumentalne operativne tehnike na pacijentima (odraslima i djeci). Operativnim zahvatima se liječnik, kirurg koristi da bi istražio (npr. punkcija prilikom sumnje na maligna oboljenja) ili tretirao patološka stanja u organizmu. U slučajevima bolesti ili ozljede (trauma), kirurgija se koristi u svrhu poboljšanja tjelesnih funkcija ili izgleda pacijenta.

Na liječnički pregled dječjeg kirurga možete se javiti ako vaše dijete ima problem s:

  • nespuštenim testisima ili preponsku kilu,
  • ako je kožica na penisu slijepljena pa dijete ima upale,
  • ako dijete ima ranu na tijelu koju treba lijepo i bezbolno obraditi te
  • ako ima madež, bradavicu ili hemangiom koji treba odstraniti.

Ako imate problem s cijeljenjem kronične rane javite se u Polikliniku Lux gdje obavljamo tretman kroničnih rana (debridman rane, primarna obrada rane, kontrola previjanja).

Ako imate tumor šake (najčešće cistični tumor ili gangliom) koji se javlja najčešće kao kuglasto izbočenje veličine 2-3 cm u području ručnog zgloba javite se na nekirurško uklanjanje kompresijom i punkcijom ili pak kirurškim putem u lokalnoj anesteziji.

Tim poliklinike Lux

Upoznaj svog specijalistu

Za vas smo odabrali člana liječničkog tima Poliklinike LUX koji ima najbolja znanja u toj grani medicine (subspecijalizaciji ili dodatnim višegodišnjim edukacijama)  koja je polju vašeg interesa.

Kontakt

Zakažite svoj termin

Ne odgađajte s prevencijom zdravlja. Pošaljite nam upit s kratkim opisom svojih tegoba i dogovorite termin svog pregleda već danas.

Poliklinika Lux - Solin
Poliklinika Lux - Benkovac