Promjenom životnog stila do zdravlja

Detaljan medicinski pristup pacijentu, naše dr. Tanja Ilić Begović temelji se na znanstveno utemeljenim dokazima iz područja medicine životnog stila koja se tiču prehrane, fizičke aktivnosti, izbjegavanja štetnih navika, kvalitete sna i upravljanja stresom.

dr. Tanja Ilić Begović

Dr. Tanja Ilić Begović

specijalistica opće interne medicine i doktorica znanosti

Biografija

Dr. Tanja Ilić Begović završila je Medicinski fakultet Sveučilišta u Splitu 2008. godine. Specijalistica je opće interne medicine i doktorica znanosti iz područja interne medicine. Aktivno sudjeluje kao asistent u nastavi na Medicinskom fakultetu.
Uža područja interesa kojima se bavi su klinička prehrana (aktivno se educira u programu Life Long Learning pri Europskom društvu za kliničku prehranu i metabolizam (ESPEN)) te u području medicine životnog stila pri Američkom sveučilištu medicine životnog stila ( American College of Lifestyle Medicine).
Sudjeluje i pomaže u organizaciji javnozdravstvenih akcija čiji je cilj prevencija najčešćih kroničnih nezaraznih bolesti poput debljine, arterijske hipertenzije, šećerne bolesti itd.
Individualno pristupa bolesnicima s kroničnim bolestima te im nastoji pomoći da rade na sebi i promijene svoje životne navike koristeći znanstveno utemeljene dokaze iz područja medicine životnog stila koja se tiču prehrane, fizičke aktivnosti, izbjegavanja štetnih navika, kvalitete sna i upravljanja stresom.

Obuka i vjerodajnice

Certifikati
  • . Položen Masterclass tečaj Europskog društva za intenzivnu medicine (ESICM) pod nazivom “Renal Replacement therapy in ICU”.
  • U sklopu LLL (Life Long Learning) programa edukacije organiziranog od Europskog društva za kliničku prehranu i metabolizam (ESPEN) položila ukupno 14 modula uživo i 23 online modula (koji su preduvjet za polaganje završnog ispita za dobivanje ESPEN diplome iz područja kliničke prehrane).
  • Položen tečaj ultrazvuka srca u hitnim stanjima: Focused Cardiac Ultrasound - Basic Level 1 Provider, Winfocus, Klinički bolnički centar Zagreb, Hrvatska.
  • Sudjelovala na međunarodnom seminaru Open Medical Institute (OMI) iz područja interne medicine, Salzburg, Austrija.

Posebni interesi

U fokusu privatnih i poslovnih interesa dr. Tanje je “Medicina životnog stila”. To je praksa zasnovana na znanstvenim dokazima koja pomaže ljudima da usvoje i održe zdrave životne navike. To su navike poput kvalitetne uravnotežene prehrane, higijene sna, kontinuirane tjelovježbe, optimizacije stresa i mnoge druge, koje utječu na kvalitetu života i sveukupno zdravlje pojedinca. Osim “Medicine životnog stila”, znanstveni interesi dr. Tanje Ilić Begović su još i : klinička prehrana, prevencija kroničnih nezaraznih bolesti te liječenje debljine.

Kontakt

Zakažite svoj termin

Ne odgađajte s prevencijom zdravlja. Pošaljite nam upit s kratkim opisom svojih tegoba i dogovorite termin svog pregleda već danas.

Poliklinika Lux - Solin
Poliklinika Lux - Benkovac